Pàgines

divendres, 6 de febrer del 2015

Assegurant el meu accés a la Xarxa.

Fa un parell de dies, sortint de guàrdia, pensava en la seguretat a la Xarxa (quan un està de guàrdia es veuen coses molt curioses...). Seguretat sobretot dels comptes que tinc oberts a les xarxes socials i a nivell de correu electrònic.  
Periòdicament podem llegir notícies que ens alerten sobre la importància de tenir una bona paraula de pas per accedir a totes les nostres eines TIC que treballen en xarxa. I també periòdicament em trobo amb amics i amigues que segueixen pensant que "és un pal" haver de tenir una contrasenya tan llarga o una contrasenya per a cada cosa. Sí, "pot ser un pal", però si la clau de casa nostra fós com les de fa 100 anys o la del nostre cotxe no tingués algun control electrònic, segur que ens queixaríem al venedor/a exigint més seguretat.




Quan entres a casa teva no esperes trobar-hi cap desconegut/da i si només obrir la porta notes quelcom estrany se't fica un fred olímpic a la panxa pensant que potser algú s'hi ha passejat, ha violat la teva intimitat...




Així doncs algun consell sobre la paraula de pas:

  • Perdre 10 minuts del nostre temps per assegurar-nos una bona contrasenya. Tres exemples de com fer-ho: aquí, aquí i aquí
  • Actualitzar-la periòdicament. No se sap mai i sempre s'aprenen noves estratègies per a crear-ne una de millor. 
  • Utilitzar la Verificació en 2 passes si treballes amb Google. Informació per a entorn Android i iOS



3 consells senzills per a estar més tranquils a l'hora de protegir allò tan personal com el nostre correu, les nostres fotos o els nostres documents.

Això sí, n'hi ha un de fonamental que és no donar mai la nostra contrasenya a qualsevol ni, inclús, a un conegut/da, no se sap mai què en pot fer!



Ramon Capdevila
@capbert


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada