Pàgines

dimarts, 31 de gener del 2012

CURS BÀSIC DE BIOÈTICA EN PEDIATRIA


En relació a l'entrada: cal consentiment informat per vacunar? He sentit diferents comentaris (dels verbals no dels que es pengen), respecte a diferents aspectes, com: quanta informació cal donar, com manejar-ho i més enllà d’això el canvi del panorama en l’exercici de la medicina i les professions sanitàries.

Aquest canvi tan clar, i jo afegiria que inexorable, va lligat a una qüestió clau: l’exercici de les professions sanitàries en el segle XXI  és molt més complex que en èpoques passades. I això suposa canvi. La complexitat ve donada d’una banda per l’enorme avenç científico-tècnic que ens suposa un “estar al dia “ constant,  però més enllà d’això la relació metge-pacient ha sofert canvis tant radicals com en el camp de la ciència.

El progrés tècnic el vivim com grans avenços i amb un gran optimisme, però en el món de les relacions ho vivim amb una gran incertesa i fins i tot inseguretat. Igual que acceptem que cal formació per no perdre’ns en les millores constants en medicina, cal també formació en ètica: quanta informació donar, cal consentiment (i en menors madurs?), la limitació de l’esforç terapèutic (cal aturar?), confidencialitat en adolescents (quan i com?)

L’ Asociación  Española de Pediatria té un grup de reflexió ètica, que organitza per primer cop un CURS BÀSIC DE BIOÈTICA EN PEDIATRIA. Tindrà lloc a Saragossa (a un cop d’AVE per a molts), el 23-24 de febrer. 

El curs està orientat a la pràctica, amb casos i amb professionals clínics, i esperem que sigui un forum obert a tots els companys/es. Animeu-vos, quan comencen això de la bioètica, no es pot aturar...



Montse Esquerda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada