Pàgines

dimecres, 17 de maig del 2023

Obituari

Aquest passat mes d’abril va morir a Barcelona el professor Manuel Cruz Hernández, Catedràtic de Pediatria de la Universitat de Barcelona.

Nascut a Málaga va ser Catedràtic de Pediatria de la Facultat de Medicina de Cádiz l´any 1954 a l´edat de 31 anys; l’any 1964 va guanyar per oposició la càtedra de Pediatria de la Universitat de Barcelona i Cap del Departament de Pediatria de l´Hospital Clínic i l´Escola Professional de Pediatria.

Autor del conegut Tratado de Pediatria M.Cruz de difusió nacional i internacional en països de parla hispana i de consulta i estudi de moltes generacions de pediatres, està considerat el millor tractat de Pediatria en llengua espanyola.

Ha estat director i autor d´una extensa  producció científica en llibres, articles científics, direcció de tesis doctorals, direcció de línies d´investigació científica en molts camps de la Pediatria com al·lergologia, hematologia, creixement i desenvolupament, Pediatria Social, Docència Pediàtrica, etc. El professor Cruz ha estat sens dubte un dels responsables del gran canvi que ha fet l´assistència pediàtrica en el nostre país.

Per tota la seva producció científica, docent i social va ser nomenat com Expert per la Societat Internacional de Pediatria i va rebre la medalla d´honor de l'Unicef entre moltes altres distincions nacionals i internacionals.

Aquí, a les Terres de Ponent, va tenir molts pediatres que es van formar en la seva escola de Pediatria. Els anys 80 va ajudar i orientar-nos en la creació de les assignatures de Pediatria i Clínica Pediàtrica a la Facultat de Medicina de la UdL.



Els que el vam conèixer personalment el recordem en les col·laboracions que vam tenir amb ell com una persona exigent des de el punt de vista científic i professional i a la vegada molt amable amb nosaltres que l’admiràvem com un mestre en la defensa dels nens i de la Pediatria.

Descansi en pau Professor Cruz.


Anton Robert Gomà Brufau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada