divendres, 2 de setembre de 2011

Flor de neu

Edelweiss o flor de neu és el nom popular de Leontopodium alpinum. És una flor difícil de trobar que solament creix a zones de gran alçària. Tot i una aparença fràgil és una flor molt resistent justament perquè és capaç de viure a més de 3.000 metres i amb dures condicions climàtiques. A casa nostra, és als Pirineus on podem tenir la sort i la grata sorpresa de trobar-ne. 
La fascinació de la descoberta d'una flor de neu, aquest final d'estiu, m'ha emocionat de debò. Vaig rebre un correu electrònic informant-me de l'esdeveniment i ...


Estic parlant del naixement de la nova web de Pediatria dels Pirineus. A mi, el seu símbol em recorda una flor de neu. 
És un lloc web "amigable" (allò que tant es diu ara d'una "interfície amigable") ja que no costa gens copsar la idea general del lloc i accedir als continguts.
Els professionals que hi ha darrere del projecte ja fa temps que estan revolucionant el concepte d'atenció pediàtrica en una part del Territori català, la comarca de l'Alt Urgell. Històricament "aïllada" dels gran nuclis de població i serveis, progressivament ha anat assolint millores en tots els àmbits. I des de fa pocs anys, en l'atenció pediàtrica, ha fet un salt qualitatiu important. 
Acceptar el repte de "fer de pediatr@" en una comarca com l'Alt Urgell descriu bé el tarannà dels professionals que hi treballen. 
A l'era actual, era de les TICs, el neixement de la seva plana web i tots els serveis que hi ha incorporats (disposen de "consultori virtual"!) és una molt bona notícia i ens ajuda a entendre que la relació amb les persones (els usuaris de la salut) evoluciona cada dia. El grup de pediatres de Pediatria dels Pirineus ho ha entès perfectament i no s'ha quedat enrere en aquest canvi de paradigma. 
Des del del grup de Pediatres de Ponent volem reconèixer aquest esforç titànic i donar tot el nostre suport a la iniciativa, alhora que ens servirà de referent per a continuar treballant en qualsevol camp que pugui aportar millores en l'atenció a tota la població pediàtrica de casa nostra. 
Felicitats i una abraçada a tot l'equip!

Ramon Capdevila @capbert

5 comentaris:

 1. jo també m´he emocionat....
  Neus

  ResponElimina
 2. en nom de Jordi Fàbrega:

  Realment fer de pediatr@ en un lloc com el Pirineu no és fàcil. Tot i que actualment res es pugui comparar amb aquells que van obrir el camí amb molt d'esforç, com la Isabel i la Imma, per posar 2 exemples de pediatres excepcionals del Pirineu amb llarga dedicació als nens de les nostres contrades. Però les comunicacions (físiques) han millorat molt, permeten que actualment les distàncies (en temps) siguin molt més curtes. Fet encara més evident amb les comunicacions virtuals, que ens obren un món ple de possibilitats per poder fer la nostra tasca una mica més efectiva, per poder comunicar-nos gairebé amb temps real amb els pares/mares dels nostres nens.

  Esperem que aquesta nova iniciativa serveixi per això, per unir-nos encara més amb les famílies, i per tenir més accessibilitat en el territori amb menys accessibilitat de Catalunya. Ara mateix ja tenim més de 10 famílies donades d’alta i ja em contestat unes quantes consultes virtuals. Tanmateix la web té una part privada, per tots els nostres pediatr@s i infermer@s, que permet aglutinar les nostres “coses” (plannings de treball i de guàrdies, protocols, articles, sessions de formació continuada, notícies, etc), de la que també n’estem molt orgullosos.

  La nostra edelweiss que diu el Ramon es fràgil (com tot a aquestes contrades), però al mateix temps molt forta (com moltes coses a les nostres contrades), perquè es sustenta en un equip de pediatr@s i infermer@s pediàtrics excel•lents i molt compromesos amb els nens i amb el projecte, des d’aquí la meva més forta abraçada per tots i cadascun d’ells.

  I moltes gràcies a pediatres de ponent per mantenir aquests lligams amb tots vosaltres i per fer més forta la flama dels pediatres de Lleida.

  Aprofito per dir que entre la imatge d'una flor d'edelweiss i el nostre logo es poden interpretar varies coses, una ja la sabeu, una flor, però en falten 2 més…s’accepten apostes.

  Jordi Fàbrega
  Oliana, a 12 de setembre de 2011.

  ResponElimina
 3. Enhorabona als companys de Pediatria dels Pirineus. El vostre llenguatge amable i proper i la lectura de compromís que es pot fer entre línies farà que sigui tot un èxit.
  Lidia.

  Logo: un individu que corre/salta entrebancs?

  ResponElimina
 4. Altres interpretacions del logo:
  - Una palmera vista des del cel: Dins la tradició mediterrania una palmera indica als viatgers que en aquell lloc hi ha aigua
  - Una foguera: les flames que surten del cor d'aquells que hi posen passió en el que fan

  ResponElimina
 5. Segons els autors del logo, Lidia l'has encertat (però falta una interpretació). Les de l'Alicia m'agraden molt, però he de reconèixer que no se'ns havien acudit.

  Jordi

  ResponElimina