Pàgines

divendres, 20 d’abril del 2012

"De premios y hambre"

Aquest és el títol de l'entrada d'avui al bloc Hij@s de Eva y Adán
Si no heu visitat mai el bloc us ho recomanem i molt. Rubén, el seu autor, és un dels pediatres amb més activitat a les xarxes socials. És un professional compromés amb l'atenció integral del nen/a en el sentit més ampli de la paraula. I especialment compromés en "denunciar" qualsevol situació d'injustícia social sobretot en el vessant que toca a la població pediàtrica i el seu entorn natural (les famílies).
Ara fa uns mesos va rebre, per la publicació del seu bloc, el premi al millor bloc (I Premio Merck al mejor blog de Salud.) L'import del premi, 3000€, l'ha donat íntegrament a la organització Save the Children. Ja va dir que el premi el destinaria a aquesta finalitat i així ho ha fet, amb tota transparència.


Des de el nostre bloc li volem reconéixer la feina feta i el seu compromís sense condicions en infinitat de projectes.
Un abrazo, Rubén , ánimo y cuenta con nuestro apoyo para lo que necessites.

Ramon Capdevila
@capbert 

dijous, 5 d’abril del 2012

Informàtica bàsica i general...

El proper dia 26 d'abril col·laboraré impartint el Curs d'Iniciació a les TIC's, Xarxes Socials i la Web 2.0 que la Societat Catalana de Pediatria a través de la Secció d'Atenció Primària ha organitzat. 
El projecte neix, crec, després d'un contacte casual amb la Junta Directiva de la Societat Catalana de Pediatria en una Jornada de Medicina Rural. En aquella ocasió la Dra. Lídia Sanz i jo mateix vam exposar el projecte "pediatresdeponent". I diria que la presentació va "emocionar". 
Posteriorment vaig tenir l'honor de fer la conferència inaugural del Curs de Formació Continuada 2011-2012: "Les TIC i la nova Pediatria". Una cosa va portar a l'altra i, atenent la demanda que se'm va fer des de la Secció d'Atenció Primària, hem organitzat aquesta primera edició del Curs.




La Dra. Elisa de Frutos ha treballat intensament per a que el Curs es pugui fer i ha gestionat en un temps rècord tots els permisos necessaris incloent la concessió de l'acreditació per part del CCFCPS. Cosa que demostra l'aposta ferma per part de la Societat Catalana de Pediatria i de la Secció d'Atenció Primària per les TIC. 
És a aquest punt que fa referència el títol del post. Des del CCFCPS se'ns comunica que el curs no es pot acreditar degut a que es tracta d'un temari d'informàtica bàsica i general
A la plana web del CCFCPS llegim: "Entenem com a formació continuada el procés d’ensenyament i aprenentatge actiu, al que tenen dret i deure els professionals de la salut, que comença un cop s’han finalitzat els estudis de grau o d’especialització i que té com a finalitat actualitzar i millorar els coneixements, les habilitats i actituds d’aquests, tant davant de l’evolució científica i tecnològica com de les necessitats i demandes socials del sistema sanitari".(Últim accés: 5 d'abril de 2012; 00:58 a.m.) 
Conjuntament amb la Organització del Curs hem presentat un escrit justificant l'interès que pot tenir la seva realització i estem pendents de resposta. 
Sembla que el Curs ha despertat un gran interès i que és possible que se'n faci una 2a edició. Això demostra que els professionals perceben la necessitat d'aquest tipus de formació i alhora la demanda "social" que es palpa en el dia a dia de la seva activitat assistencial en el tracte amb l'usuari. Aquest ja fa temps que utilitza com a font d'informació la Xarxa-Internet i trasllada a la consulta els seus dubtes sobre qualsevol tema de salut. I el professional no pot quedar enrere a l'hora de "gestionar" tantíssima informació i oferir-ne la millor. 
Sigui com sigui, crec que el Curs pot ser un primer pas per a que "s'institucionalitzi" aquest tipus de "coneixement". I sobretot que serveixi per a transmetre conceptes com: col·laborar, participar i compartir. 

P.S: agraïment a Josep Ayllón i a Mònica Moro (per la seva recomanació). 




Ramon Capdevila
@capbert