Pàgines

dijous, 2 de juny del 2022

Llavors de Vincle: nova gegantona visibilitzadora de l’alletament matern.

Del 27 al 29 de maig s’ha celebrat l'Enre9. El primer festival d’arts escèniques a la zona 9 de Lleida. Això vol dir als barris de La Mariola, Turó de gardeny i blocs Joan Carles. Algunes de les zones més estigmatitzades i amb més problemàtica social de Lleida. 

L’objectiu ha estat, per una banda, apropar la cultura i dinamitzar el barri i, per altra banda, atreure la gent per a que conegui zones de Lleida més "desconegudes" i el seu veïnat.

Una de les propostes més esperades i reivindicatives va tenir lloc el diumenge 29. Vam assistir a la Trobada Gegantera organitzada pel grup de criança conscient Llavors de Vincle. La protagonista d’aquesta trobada als jardins Primer de Maig va ser la nova gegantona DonaPopa, amb la qual l’entitat vol normalitzar la lactància i visibilitzar l’alletament matern. 


La figura, de dos metres i 30 centímetres, va ser creada pel mestre geganter de les Borges Blanques Jordi Arnau Espuga i representa una mare donant el pit al seu nadó. La gegantona va tenir unes padrines de bateig molt especials: la geganta Spluc de l’Espluga de Francolí, que representa una dona neolítica alletant el seu fill, la geganta Dra. Martina Castells del Col·lectiu Cultural Cappont, i l’Associació pro-alletament matern Alleta. La gegantona va estar acompanyada a la seva presentació per altres figures de colles geganteres de Lleida i rodalies. 




Com no podia ser d’altra manera, el fil musical del bateig de DonaPopa va ser la cançó AY MAMÁ de Rigoberta Bandini, que va fer ballar totes les persones assistents.

Va ser una jornada del tot emotiva. Hi havia moltíssimes famílies i també representació de la Pediatria de Ponent donant tot el suport a aquestes fantàstiques iniciatives per visibilitzar la lactància natural i el vincle mare-nadó. 


Des de Pediatria de Ponent volem agrair la feina incansable i la il·lusió de la Dra. Mireia Biosca per compartir i difondre tanta informació sobre pediatria, especialment adreçada a les famílies. 


Per a més informació consulteu www.llavorsdevincle.org o envieu un correu electrònic a info@llavorsdevincle.org 

Mireia Biosca Pàmies
Lleida, 2 de juny de 2022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada